1-2 Sociale en technische vorming

A-stroom

Lees de volledige infobrochure

Waarom deze richting kiezen?

Werk je graag in groep? Ben je creatief? Schrikken theoretische uitdagingen je niet af? Spreken begrippen als voeding en wetenschappen je echt aan? Welkom in de groep van sociale en technische vorming! Je krijgt een brede algemene vorming en je werkt theoretisch en praktijkgericht rond voeding, materialen en sociale thema’s.

Uniek aan deze richting

Je behandelt eenvoudige (onderzoeks)vragen vanuit de verscheidenheid van de menselijke behoeften. Dat doe je zowel in het domein voeding als door het werken met andere materialen. Je creëert realisaties volgens het technische proces en houdt rekening met kwaliteitszorg. Ook leer je bewust wat gezonde voeding inhoudt en je ontwikkelt sociale en technische vaardigheden.

In het tweede jaar basisoptie Sociale en technische vorming ervaar je dat heel wat activiteiten in ons dagelijks leven gebaseerd zijn op wetenschappelijke vaststellingen en metingen. Je verwerft technische inzichten die je concretiseert in eenvoudige experimenten en realisaties.

Kies je in het tweede jaar voor de extra lesuren sociale en technische vorming? Dan krijg je een uitgebreider programma aangeboden in de lijn van wat je hierboven vindt.

Of kies je voor de optie creatieve technieken? Dan proef je al even van esthetiek en haarzorg, zoals bijvoorbeeld een kleine versiering aanbrengen op de nagels, oefenen op vlechttechnieken maar ook decoratiestukjes knutselen met eenvoudige materialen.

Ben jij een actieveling en wil je kennismaken met andere sport- en spelvormen? Dan kies je in het tweede jaar voor de optie sport.

En wat hierna?

Je kiest voor een richting in het technisch secundair onderwijs (tso), veelal sociaal georiënteerd. Of je bouwt je talenten verder uit in één van de richtingen beroepssecundair onderwijs (bso).

Schrijf je nu in

Je bent nog niet ingeschreven? Geen paniek! Ontdek hier alles wat je moet weten om in te schrijven.

Ja, ik wil inschrijven