7 Haarstilist

bso

Lees de volledige infobrochure

Klik hier om de volledige brochure te lezen!
Klik op de afbeelding hierboven om de infobrochure te lezen.

Waarom deze richting kiezen?

Volgde je al de derde graad haarzorg? Ben je het leren nog lang niet zo moe? Wil je het diploma secundair onderwijs? Zie je jezelf als leidinggevende in een kapsalon? Dan ben je de geknipte kandidaat voor haarstilist!

Uniek aan deze richting

In het onderdeel salonbeheer leer je al wat nodig is om je eigen kapsalon te runnen. Je leert ook kleur- en stijladvies te geven aan jouw toekomstige klanten.

Samen met je klasgenoten start je een minionderneming op. Jullie runnen dus samen jullie eigen zaak. Je leert verantwoordelijkheid opnemen over de organisatie en coördinatie in een kapsalon.

Je loopt wekelijks stage in een groot kapsalon. Een kritische kijk op het aanbod binnen de sector is zeker nodig. Daarom ga je naar verschillende bedrijven op bezoek en krijg je demonstraties op school. Ben je een echt talent? Dan kan je je creatiefste kant tonen op kapperswedstrijden. In de loop van het zevende jaar behaal je het attest voor kleur- en stijladvies en voor hairextentions. Tijdens een buitenlandse stage krijg je een nog betere kijk op de verschillende facetten van de sector.

En wat hierna?

Na deze opleiding ben je klaar voor de arbeidsmarkt. Je kan als werknemer in een kapsalon aan de slag of je eigen kapperszaak starten.

Schrijf je nu in

Je bent nog niet ingeschreven? Geen paniek! Ontdek hier alles wat je moet weten om in te schrijven.

Ja, ik wil inschrijven