Esthetische lichaamsverzorging

Secundair na Secundair (tso)

Lees de volledige infobrochure

Klik hier om de volledige brochure te lezen!
Klik op de afbeelding hierboven om de infobrochure te lezen.

Waarom deze richting kiezen?

Volgde je de derde graad schoonheidsverzorging? Verlang je om je praktische kennis en vaardigheden te vervolmaken? Ben je op zoek naar extra kansen op de arbeidsmarkt? Ga voor je eigen stijl! Jij moet in esthetische lichaamsverzorging zijn.

Uniek aan deze richting

Je krijgt weinig algemene vakken en heel veel praktische vakken. In het vak beheer en verkoop leer je al wat nodig is om je eigen schoonheidsinstituut te runnen.

Samen met je klasgenoten start je een minionderneming. Jullie runnen samen jullie eigen zaak. Je leert verantwoordelijkheid opnemen over de organisatie en coördinatie in een instituut. 

Je maakt kennis met de nieuwste technieken, trends en methodes in beauty en welness. 

Een kritische kijk op het aanbod binnen de sector is zeker nodig. Daarom ga je naar verschillende bedrijven en beurzen en krijg je demonstraties en workshops op school.

Je volgt doorheen het jaar stage in een schoonheidsinstituut.

Ook een week stage in aanverwante zaken zoals verkoop in een parfumerie, een wellnesscentrum of nagelstudio staan op het programma. Tijdens een buitenlandse bedrijfsstage krijg je nog een beter zicht op de sector.

En wat hierna?

Je werkt grondig en vaak zelfstandig aan een jaarproject, waardoor je na deze opleiding nog beter voorbereid bent om eventueel de stap te zetten naar hoger onderwijs. Je bent ook klaar voor de arbeidsmarkt. 

Schrijf je nu in

Je bent nog niet ingeschreven? Geen paniek! Ontdek hier alles wat je moet weten om in te schrijven.

Ja, ik wil inschrijven